Про проєкт


Інформаційно-технологічного проєкт
«Строката планета: страви народів Європи»
Проєкт охоплює всі напрямки та SТЕАМ навчання, із залученням учнів, викладачів, майстрів виробничого навчання у дослідженні питання: які національні страви притаманні окремій країні Європи, практичне їх виконання, дослідження можливостей використання європейських рецептур, технологій та дизайну у приготуванні страв української національної кухні, створення добірки відео та збірника рецептур по приготуванню страв.
Результатом  проєкту буде: використання елементів європейських рецептур, технологій та дизайну у приготуванні страв української національної кухні.

Проєкт спрямований на збір інформації та приготування страв народів Європи з метою аналізу, узагальнення й презентації інформації для широкої аудиторії, дослідження можливостей використання елементів європейських рецептур, технологій та дизайну у приготуванні страв української національної кухні: спрямований на активізацію здібностей, ініціює самореалізацію і само прояв інтелектуального і творчого потенціалу кожного з учасників освітнього процесу.
Зорієнтований на впровадження в навчальний процес комплексного міждисциплінарного підходу, який поєднує в собі природничі науки з технологіями, інженерією і математикою із проекцією на життя, де всі предмети взаємопов’язані й інтегровані в єдине ціле: елементи SТЕАМ навчання, яке активно розвиває креативний напрямок, що включає технології, творчі та художні дисципліни.
Актуальність проєкту: євроінтеграція України є головним і незмінним зовнішньополітичним пріоритетним напрямом держави, основою стратегії економічного та соціального розвитку України на наступне десятиріччя. Знання історії, культури, духовних надбань, звичаїв і побут інших народів сприяє формуванню моральної культури взагалі й толерантного ставлення до інших націй та народностей зокрема. Це особливо важливо, коли український народ вибудовує демократичну державу, громадянам якої є представники багатьох національностей.

Проєктна ідея:
-     Розвиток креативного, аналітичного та інноваційного мислення;
-     Формування інформаційної грамотності, ефективної моделі використання інформаційно-комунікативних технологій;
-     Пошук ефективного рішення проблеми, застосування знань;
-     Здобуття глобального громадянства, персональної та соціальної відповідальності;
-     Застосування ефективних комунікацій, співробітництва, вміння працювати в командах, проектах;
-     Збагачення життєвих навичок та професійних компетентностей.

   Об’єктом дослідження творчої групи ВПУ №75 є білоруська кухня.

Мета проекту: дослідити які національні страви стали історичними для Білорусі; обґрунтувати можливість збагачення традицій української національної кухні.


Завданням проекту є:

1.  Ознайомитися з історією розвитку національної кухні Білорусі.

2.  Знайти та дослідити кулінарні рецепти Білорусі.
3.  Історично-географічна зумовленість формування національних страв та вибору продуктів з їх приготування.
4.  Приготувати страву Білорусі (форма представлення: відео-формат, технологічна документація).
5.  Організація подачі страви у національних традиціях.
6.  Дослідити можливість використання елементів європейських рецептур та технологій у приготуванні страв української національної кухні.

Немає коментарів:

Дописати коментар