Інформаційно-технологічного
проєкт
«Строката планета:
страви народів Європи»
Проєкт охоплює
всі напрямки та SТЕАМ навчання, із залученням учнів, викладачів, майстрів
виробничого навчання у дослідженні питання: які національні страви притаманні окремій
країні Європи, практичне їх виконання, дослідження можливостей використання
європейських рецептур, технологій та дизайну у приготуванні страв української
національної кухні, створення добірки відео та збірника рецептур по
приготуванню страв.
Результатом проєкту буде: використання елементів європейських рецептур, технологій
та дизайну у приготуванні страв української національної кухні.
Проєкт спрямований на збір інформації та приготування страв народів Європи
з метою аналізу, узагальнення й презентації інформації для широкої аудиторії,
дослідження можливостей використання елементів європейських рецептур,
технологій та дизайну у приготуванні страв української національної кухні:
спрямований на активізацію здібностей, ініціює самореалізацію і само прояв інтелектуального
і творчого потенціалу кожного з учасників освітнього процесу.
Зорієнтований
на впровадження в навчальний процес комплексного міждисциплінарного підходу,
який поєднує в собі природничі науки з технологіями, інженерією і математикою
із проекцією на життя, де всі предмети взаємопов’язані й інтегровані в єдине
ціле: елементи SТЕАМ навчання, яке активно розвиває креативний напрямок, що
включає технології, творчі та художні дисципліни.
Актуальність проєкту: євроінтеграція України є головним і незмінним
зовнішньополітичним пріоритетним напрямом держави, основою стратегії
економічного та соціального розвитку України на наступне десятиріччя. Знання
історії, культури, духовних надбань, звичаїв і побут інших народів сприяє
формуванню моральної культури взагалі й толерантного ставлення до
інших націй та народностей зокрема. Це особливо важливо, коли український народ
вибудовує демократичну державу, громадянам якої є представники багатьох
національностей.
Проєктна ідея:
- Розвиток креативного, аналітичного та інноваційного
мислення;
- Формування інформаційної грамотності, ефективної моделі
використання інформаційно-комунікативних технологій;
- Пошук ефективного рішення проблеми, застосування знань;
- Здобуття глобального громадянства, персональної та соціальної
відповідальності;
- Застосування ефективних комунікацій, співробітництва,
вміння працювати в командах, проектах;
- Збагачення життєвих навичок та професійних
компетентностей.
Об’єктом дослідження творчої групи ВПУ №75 є білоруська кухня.
Мета проекту: дослідити які національні страви стали історичними для Білорусі; обґрунтувати
можливість збагачення традицій української національної кухні.
Завданням проекту є:
1. Ознайомитися з історією розвитку національної кухні Білорусі.
2. Знайти та дослідити кулінарні рецепти Білорусі.
3. Історично-географічна зумовленість формування
національних страв та вибору продуктів з їх приготування.
4. Приготувати страву Білорусі (форма представлення:
відео-формат, технологічна документація).
5. Організація подачі страви у національних традиціях.
6. Дослідити можливість використання елементів європейських
рецептур та технологій у приготуванні страв української національної кухні.
Немає коментарів:
Дописати коментар