четвер, 24 січня 2019 р.

Цікаві факти кулінарії

  1. Халва веде свою історію ще з V століття до нашої ери – з часів греко-перських воєн. Майстрів з приготування халви в Ірані називають кандалатчамі. Є сотні видів халви.
  2. У 17 столітті в Туреччині було заборонено пити каву. Порушивших закон негайно страчували.
  3. Перший збірник рецептів був опублікований в 62 році нашої ери римлянином Апіціусом. У книзі під назвою «De Re Coquinaria» описувалися страви, якими насолоджувався імператор Клавдій.
  4. 1 яблуко додає людині 5 хвилин життя.
  5. Авокадо містить калорій більше, ніж будь-який інший фрукт.
  6. Середньостатистичний американець в рік з'їдає 263 яйця.
  7. Вживання пачки картопляних чіпсів в день, еквівалентно випиванню 5 літрів рослинного масла в рік.
  8. Хоча яблука і не містять кофеїн, проте саме вони "розбудять" Вас краще, ніж чашка міцної кави вранці.
  9. Щоб не "плакати" під час чистки цибулі, жуйте жувальну гумку.
  10. Протягом життя середньостатистична людина з'їдає 35 тонн їжі!
  11. Слово лук походить від латинського "велика перлина".
  12. У Франції люди їдять близько 500 мільйонів равликів на рік.
  13. Морква допоможе Вам краще бачити в темряві.
  14. Залишки ресторанного фаст - фуду були знайдені ще в стародавніх руїнах! Уже в той час люди користувалися їжею на винос.
  15. В 1 літрі води близько 100,000 бактерій.
  16. Коли відомий мандрівник Марко Поло повернувся на батьківщину в 1295 році, з собою з Китаю він привіз рецепт десерту "Заморожене молоко". А європейці змінили рецепт, замінивши молоко на вершки. Так з'явилося найулюбленіші ласощі дітей і дорослих - морозиво.
  17. Розчинна кава вперше придумали в середині 18 століття.
  18. Арахіс використовується у виробництві динаміту.
  19. Традиція подавати рибу з часточкою лимона прийшла до нас з часів середньовіччя, коли люди вірили, що лимонний сік розчинить в шлунку випадково проковтнуту кістку.
  20.  Звичка прикрашати гарніри зеленню петрушки сходить до часів стародавнього Риму, коли гілочка цієї рослини асоціювалася з дияволом і вважалася антидотом при отруєнні. Додавання петрушки до страви асоціювалося як особливе розташування до гостя і як оберіг від нечистої сили.
  21. Перший суп був зварений з м'яса бегемота шість тисяч років тому.
  22. Карамель винайшли араби, і вона служила як речовина для депіляції волосся у мешканок гарему.

Немає коментарів:

Дописати коментар